SAVJETI

KAKO ORGANIZIRATI PUTOVANJE

1. KUĆNI LJUBIMCI
sigurno imate bar 1 susjeda koji bi bio presretan da pričuva vaše bićence, možda rodbina, a da ne kažem neki najbolji frend. Mogućnosti uvijek postoje. Svakako se prije puta raspitajte kod agenta, dozvoljavaju li i kućne ljubimce u smještaju gdje idete.

2. NEMAM VREMENA – čista laž, uvijek možete dobiti godišnji ili se organizirati i pripremiti za neko putovanje 1-2 mj. unaprijed. Tako možete biti sigurni da vas nitko neće prestići za slobodne dane. Uostalom, ima putovanja i odmora koja traju 2-3 dana, pa stoga petak popodne zapalite negdje na odmor ili uskočite u bus i zaletite se u Gardaland, Beč, ….

3. KADA OTIĆI – mi Hrvati volimo spajati vikende pa evo da vam predložim neke (tako će vam bar ostati više godišnjeg za samo ljeto ili zimu. Tu je Uskrs, pa je 1. svibanj, Tijelovo, Dan antifaš. borbe (6 mj.), pa Velika gospa, … napravit ću vam raspored kamo možete otputovati kada.

4. PUTOVANJE JE SKUPO – čista laž! – u ponudi tur. agencija pronaći ćete mnogo put. aranžmana gdje je cijena niža od 1000 kn. To su obično vikend paketi u hotelima, toplice i wellness, ali može se pronaći i autobusnih tura 3-4 dana. To nisi nikakve posebne ponude, već redovne cijene (npr. Bratislava, 3 dana, 750 kn!!!)

5. IMAMO DIJETE – zar ste željeli djecu dkako bi vam ona bila teret!? Nemojte tako! Dijete vam neće predstavljati dodatni trošak, ako znate što tražite i znate gdje želite otići. Mnoge destinacije za odmor upravo vežu na sebe pogodnosti. Na mediteranske destinacije u mnogim hotellima turoperatori daju i 100% popusta za dijete na 3. ležaju. Negdje je taj popust manji negdje veći. Bitno je da se raspitate. Također je slično na Jadranu, ali ima i zanimljivih putovanja na koja biste mogi povesti i najmlađeg čana.

6. MOŽE MI SE NEŠTO DOGODITI – glupost! Doma vas može stresti struja, ili ispred zgrade trknuti auto. Na svakom putovanju imate svoga vodiča koji vam daje upute i savjete što DA, a što NE probati ili raditi. (npr. u Istanbulu ne jesti dagnje s ulice. Možete si tako lako uništiti predivan odmor.). Dodatne sigurnosti radi, uplatite putno osiguranje, i osiguranje od otkaza. To je neka sitna lova, a vi ćete biti sigurniji. Osobito je to preporuka za daleka putovanja, zimovanja i zemlje drugačije kulture i običaja. (što ako se razbolite, a uplatili ste putovanje? Ako niste platili osiguranje od otkaza, onda tjedan prije polaska nemate pravo na povrat uplate). Nemojte se zamarati s tim sitnicama. Zašto svake godine osigurate auto? Namjeravate imati nesreću? Upravo zato uplatite osiguranje kod kupovine aranžmana. Tražite savjet prodavača.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Love. Travel. Smile.

Life by Sake

Jer sve baš onako kako treba biti...

Discover

A daily selection of the best content published on WordPress, collected for you by humans who love to read.

VAL TRČI - Val's Running Universe

O trčanju, skroz subjektivno!

JASMINE HAN

I'm living in a paper town

Sigma Kappa Leadership Consultant Blog

Sigma Kappa Leadership Consultant Blog

POSVUDUSHA

Love. Travel. Smile.

in a city near you

The City-Break Travel Blog

Bea and Dan in...

Lots of different sorts of days

%d bloggers like this: