U POTRAZI ZA NEOBIČNIM HOTELIMA

Sjetivši se hotela koji pod vodom ima sobe i restoran, odlučila sam malo pomalo istražiti koji su to sve hoteli na svijetu jedinstveni po svojoj ponudi – bilo da se radi o njegovoj lokaciji, zanimljivom sadržaju, neobičnom meniju ili nesvakidašnjoj atrakciji. Tako sam došla do hotela Giraffe Manor u Keniji.

BOUTIQUE HOTEL GIRAFFE MANOR, Kenija

Giraffe Manor je ekskluzivni butik hotel koji se nalazi 20-ak kilometara od Nairobija, Kenija. Sagrađen je 30-ih godina prošloga stoljeća prema uzoru na škotsku lovačku kuću do danas je zadržao autentičan šarm. Danas je to jedini hotel u svijetu u kojem krdo žirafa (vrsta Rotschild) obitava na prostoru oko hotela. I ne samo to, žirafe su atrakcije, ali i redoviti posjetitelji hotela koje često zavire kroz prozor ne bili dobile kakvu slasticu.

Uz uslugu koja je zaista na nivou –barem se tako priča po forumima – jedini nedostatak je cijena koju će pregrmiti oni koji zaista žele izbliza uživati u žirafama i oni koji traže neobične hotele kao što je ovaj. Cijena po sobi uz uslugu punog pansiona kreće se od 662 US$ za jednkrevetnu, 973 US$ dvokrevenu i 1459 US$ za trokrevetnu sobu.

Voljela bih da vam mogu više reći o hotelu, ali zaista bih morala otići tamo da vam prenesem potpuni doživljaj. Do tada, uživajte u fotografijama koje vam ostavljam…

Žirafe lako zavire na doručak, zapravo to je ovdje čest prizor

“Kuc-kuc! Ima li koga kod kuće?”

Izvor fotografija: HOTEL GIRAFFE MANOR

ENGLISH VERSION: IN SEARCH OF THE UNUSUAL HOTELS

Leave a comment