PAKLENI VELEBITSKI TREKING

Protekli vikend provela sam u Starigradu Paklenici, a između ostalog prisustvovala sam i  treking utrci koja je okupila mnoštvo zaljubljenika u trčanje i prirodu, ali i onih koji su poput mene pomalo turistički došli sve to doživjeti.

Prvi sam put bila u Starigradu. Iako ne bih mogla opisati samo mjesto kao nešto posebno atraktivno, ono što ga čini privlačnim jest čisto more  i Velebit za njegovim leđima. Nacionalni park Paklenica, poznat po svojim stijenama i onoj svjetski najpoznatijoj – Anića kuk, tijekom godine privlači penjače iz cijeloga svijeta. Dakako planinarima je ovo područje također zanimljivo zbog mnoštva dobro označenih staza koje će vas odvesti do nekih od najljepših vrhunaca i vidikovaca.

Kada sam prošle godine bila samo turist na Cres Treku, obećala sam si da ću u 2012. otići na svoju prvu treking utrku, i eto mene na Velebitskom trekingu. Nisam ja nikakav trkač, trkačkog staža imam ravno 6 mjeseci i to prilično opuštenih i neredovitih (nazovi) treninga. Upravo zato, odabrala sam najjednostavniji dio utrke (jogging rutu od cca 10 km) koji sam odlučila proći opušteno, dokumentirajući s fotićem krajolike Velike Paklenice. Tako nekako je i bilo. Iako mi je bilo strašno naporno, a vrućina je bila nesnosna (zbog koje su mnogi i odustali), mogu ponosno reći da sam ispunila još jednu želju sa svoje liste. Dakako, veseli me činjenica da ću uskoro odraditi i svoju planinarsku rutu od cca 30 km 🙂 (bit će mi veselo!). Svi koji su taj vikend proveli na utrci, pravi su pobjednici i pobijedili su sami sebe, a osobito hrabro društvo koje je svoju utrku u dužini od 100 km započelo još u subotu u Karlobagu.  Ne manje bitno, ostvarenja su i natjecatelja koji su prošli Velebit 45 i 30 kilometara. Bravo ljudi, ja vam se divim!

Osjećaj, pa ne znam kako bih to opisala, sve su to subjektivni dojmovi, što je malo, a što mnogo? Ostvariti naum, doći na cilj, ispuniti svoju želju, uživati u prirodi, i sportu… sve je to divno, ali još je ljepši osjećaj kada se nakon takvog dana zaista osjećaš kao pobjednik!

Svi koji bi željeli sudjelovati u manje-više pustolovnim utrkama, a prema svojim mogućnostima, neka se pridruže utrkama Treking lige. Ne trebate biti profesionalni sportaši kako biste uživali u prirodi na jedan drugačiji način! Sve informacije o treking ligi dostupne su na njihovim stranicama TREKING LIGA. Pogledajte fotografije profesionalaca, pročitajte priče junaka sa stotke i navucite se na sport u prirodi. I dakako, vidimo se na sljedećem trekingu!

Evo nekoliko mojih fotkica koje sam zabilježila tijekom treking vikenda.

This slideshow requires JavaScript.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s