ŠPANJOLSKA KAKVU BIH VOLJELA DOŽIVJETI

Joj, čitam neki dan novine i naletim na svoju boljku. Španjolsku! Ne zato što tamo igra Balić (rukometaš za neznalce) već… znate srednjoškolske dane kad se išlo u Loret, e da, dok su neki brijali i cugali po Barci i oklici mi smo “brijali” po Pragu. Mislim gle, imaš 17 godina kog briga kaj je taj grad tak strašan, (danas naravno želim tamo ponovo otići), bitno je da imaš kam izaći i piti.

Nego moja Barca. Još sam prije koju godinu slagala sama svoju rutu, kak bi išla vlakom do Milana pa onda od tamo avionom za Barcu… zaista ne znam gdje je to sve stalo, ali vjerojatno se sve toliko zakompliciralo i cifra je bila astronomska.

Danas na radiju je zatitralo moje uho: “Ole!” i kaže “Prepustite se bogatstvu boja i ritma strastvene Andaluzije!” I kako da ne poželim otići u posjet tornjevima raskošne Seville, prošetati iza crvenih zidina Alhambre. Kažu za Andaluziju da je neobična i neponovljiva, gostoljubiva i zagonetna. I onda mi ispod toga bubne cijenu 6.190 kn! Istina malo mi je falilo da se onesvjetim, ali sam onda skužila da to i nije tak strašno. Hotel 3*, s doručkom i večerom, furaju me okolo, voze me… pa nije to tak strašno… I to sad za uskrsne praznike…. Ima još nekakav city break za 4 soma kuna.

Ne znam. Razmišljam. Pročitala sam negdje pa citiram:

“…Gradovi i druge atrakcije u Andaluziji nižu se poput biserne ogrlice: Sevilla, Granada, Cordoba, Malaga, Torremolinos; zanimljivost do zanimljivosti, priča do priče, ljepote koje je teško popisati. Zadovoljstvo prirodnih i kulturnih atrakcija najbolje je prisloniti uz priču o tradicionanom španjolskom piću – Sherryu, koje se najljepše ispija u njegovoj domovini – Herezu, a doda li se svemu i odličan tapas, sva osjetila bit će i više nego zadovoljna….”

Kako da ne poželim otići tamo. Niš bum žicala svaki dana pa valjda bum nekaj skupila.

Joj, sam da Balić bude tam negdje na mojoj ruti, a ja vam onda stavim svoju fotku na web da vidite kak je bilo.

booooooooook….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s