ISTANBUL – SHOPPING, TURSKA KUPELJ I NOĆNI PROVOD (2. dio)

Hm, tako je kad te nepce zagolica… Za one koji nisu takvi gurmani ima pregršt drugih stvari kojima mogu ispuniti vrijeme. Shopping je OBAVEZAN! Svakako morate otići na grand bazar u potragu za “markiranom” odjećom ako vas to pali. Oriđiđ košulje s korkodilom, polo, golfer, prada, gabbane i sve što možete zamislliti možete pronaći ovdje za sitne novce. Nemojte nasjesti na prvu cijenu koju vam trgovac lupi, obično je ona i tri puta veća od one za koju ćete na kraju kupiti kaj komad obleke. Košulje već za 40 kn, čarape za 15 kn (5 pari – Nike, Adidas ili što već), Puma tenisice već za 150 kn. Srbra, zlata, tkanina, – ko u priči, stani i gledaj… zapravo, ako i niste raspolaoženi za cijenkanje nabrzinu proletite bazarom jer ćete izgubiti živce s bezbroj istih pitanja Where you from? How much you want.. You need this… I tak, zapravo može biti i zabavno. Ali nemojte se dati nagovoriti i kupiti nekakav kaput s tigrastim uzorkom koji je uporni trgovac uspio navući na vas i uvjerava vas da je to baš za vas, da vam stoji savršeno i dat će vam ga za neku sitnu lovu. NE! Vama to zaista ne treba.

Egipatsku tržnicu posjetite samo da vidite sve te boje začina i kolača koji se tamo prodaju. Jeftinije je nego na bazaru, a i dalje se možete cjenkati.

Samo da ne zaboravim, obavezno otiđite u tursku kupelj, nešto ne svakidašenj. Podsjeća na naše saune, možda dijeluje prljavo, ali kad vas teta stane masirati zaboravite na sve brige i poželite da ne prestane. Dobijete masažu cijelog tijela s peelingom i još vam kosu opere i vas cijelog. Osjećaj je predobar. NAkon toga popite svježe ocijeđeni sok, skočite do hotela da laganu okrepu, a onda opalite u grad, u ulicu Istiklal i zabirite u jedan od mnogih noćnih klubova. sve radi, velika je gužva i svi vas vrbuju da uđete baš kod njih. Na repertoaru ćete pronaći od house, rapa, hip hop i domaće turske glazbe u svim verzijama: domaće, rok, pop i kako to već ide – kao kod nas, samo što nemate pojma kome pjeva, koga pljuje ili za kim plače komad kojeg ste snimili na coveru CD. Strašno, ali vrijedi vidjeti.

(Opaska: ima za kupiti CD komercijalne zapadne glazbe. Cijene se kreću od 50 na više kn. Mislim da nećete baš profitirati, osim ako ne naletite na neki totalni popust.)

Piva u discu je oko 5 turskih lira što je cca 16 kn. Ipak jednom ste u Istanbulu pa nemojte štediti. Tulum je zagarantiran. Juice votka je 10 t. lira. I tako, nije baš badava. U dućkasima – kiscima, je piva 0,5 l ispod 8 kn (naravno Efes),  cigarete su jeftinije nego kod nas (Marlboro je oko 16kn).

Po povratku iz diska obavezno svratite na neki brzi kebap poslije cjelonoćne tulumarke. Gužva je i u pet ujutro pa nemojte mislite da ćete samo tako doći do hotela.

Eto, ako vas nisam uvjerila sad, neću nikad.

This slideshow requires JavaScript.

p.s. nemojte jesti dagnje koje se prodaju na ulici, može vam pozliti osobito ako imte osjetljiv želudac.

Advertisements

2 thoughts on “ISTANBUL – SHOPPING, TURSKA KUPELJ I NOĆNI PROVOD (2. dio)”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s